Skip to main content
Omschrijving

Omschrijving product: Onder de naam “klein prefab” voeren wij een reeks van betonproducten met een toepassing voornamelijk in de gevel. Voor deze producten is een groot assortiment standaard mallen aanwezig. Als er geen standaard mal aanwezig is maken wij gewoon een mal op maat. Wij helpen u graag een toepasbare en voordelige oplossing te vinden.

Dorpels

Een dorpel (ook wel waterslag genoemd) wordt voornamelijk onder een raamkozijn toegepast

Een mooi alternatief voor een dorpel in hardsteen, aluminium of een keramische dorpel.

De functie van de dorpel  is het afvoeren van de slagregen.

Afdekband

Een afdekband beschermt een bovenzijde van een muur tegen weersinvloeden Hierdoor wordt ook het afbrokkelen van het metselwerk tegengegaan, De afdekbanden zijn er met een eenzijdig of tweezijdig afwatering.

Penantafdekker

Een penantafdekker wordt toegepast om de bovenkant van een penant te beschermen tegen weersinvloeden. Buiten deze functionele waarde geeft het natuurlijk ook een fraaie uitstraling.

Standaard worden alle elementen in standaard grijs geleverd, wij hebben echter in overleg ook de mogelijkheid het klein prefab in antraciet of witte beton te leveren.

Gevelbanden en spekbanden

Om afwisseling in het metselwerk te vinden kan een gevel- of spekband toegepast worden.

Deze banden geven niet alleen een fraaie en rijke uitstraling, maar zorgen ook nog voor steun aan het bovenliggende metselwerk

Lateien

Als draagconstructie boven een wandonderbreking (raam- of deuropening) kan een latei toegepast worden. Een latei brengt de belastingen over naar de wanden naast de wanddoorbreking.

Lateien kunnen zichtbaar ingezet worden in buitenmuren (schoonwerk lateien)  en onzichtbaar in binnenmuren (vuilwerk lateien). De lateien kunnen op aanvraag worden gemaakt met vellingkanten (afschuining) of een waterhol om regenwater af te voeren.

Kantplanken

Een kantplank wordt voornamelijk toegepast onder deurkozijnen t.h.v. de begane grond.

Wij kunnen kantplanken met sponning, met schuine kant of rechthoekig leveren.