Woning

Izanamistraat

te Almere

Deze woning kenmerkt zich door het minimale gebruik van constructief beton op de 1e verdieping om een ruime en open tussenverdieping te creëren.

Dit resulteert in een complexe constructie waarbij de 2e verdieping hangt aan de wanden

Vincent vertelt…

Bij deze unieke woning stond advies en communicatie voorop.  Bij zowel de wanden als de vloeren zijn er wijzigingen geweest in het ontwerp om tot een goed en sterk eindresultaat te komen.

Bij de woning aan de Izanamistraat te Almere is er vanaf het begin geadviseerd en meegedacht over de constructie. De splitsing van de wanden is zo ontworpen dat ze niet alleen makkelijk te monteren zijn, maar ook goed te transporten.

Niet alleen bij de wanden maar ook bij de vloeren zijn er wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn de vloeren dikker geworden om te kunnen voldoen aan de juiste overspanning en om leidingsleuven goed uit te voeren.

De dakvloer is opgelegd op stalen hoeklijnen om stabiliteit te creëren zonder dat er nokken in de woning zichtbaar zijn. De vloeren van de 2e verdieping zijn ook op hoeklijnen gelegd. Dit was nodig om de wanden goed te kunnen schoren naar de vloer.

Dit alles is verwerkt in een 3D model om alle knelpunten voor de bouw uit te sluiten.

Opdrachtgever: Iritra Bouw

Vincent van Someren
Specialist in woning casco’s bij Tricon

Bel met Vincent

Tricon beton heeft echt teamwerk geleverd! Bij deze unieke woning stond advies en communicatie voorop."

Sarika AkbarIritra Bouw

Diensten

  • Offerte en advies
  • Tekenwerk
  • Engineering
  • Levering

Producten

  • Massieve Prefab wanden
  • Kanaalplaatvloeren