Cacao opslag

te Zaandam

Speciale aantallen voor dit werk:
7.500.000 kg prefab
22.000 m2 holle wanden
650 stuks wanden
325 vrachten

Leuk weetje:
Deze opslag van 75.000 ton cacaobonen = 1.665.000.000 repen chocolade

Tom vertelt…

De grootste uitdaging van dit werk is dat alle partijen 100% op elkaar ingespeeld moeten zijn om te zorgen dat het gehele proces in één vloeiende stroom doorloopt.

De cacao opslag in Zaandam had bij de start al één grote logistieke uitdaging: De levering van 642 wanden van 10 meter hoog afstemmen op de montagesnelheid.

Door direct te schakelen met de fabriek en de transporteur hebben wij een duidelijk werkbaar leverschema kunnen realiseren. Onze expertise op dit gebied kwam hierbij goed van pas.

De wanden van 10 meter hoog bij 3,5 meter breed moeten op hun langskant worden vervoerd. Op de bouw zijn deze wanden gekanteld met een speciale kantelbok die door ons beschikbaar is gesteld.

Door de hoogte van de wanden en de grootte van het werk kan men niet alles in een keer afstorten. Door middel van stortonderbrekingen en duidelijke faseringen bij alle 3 de hallen, kan de aannemer het werk in delen storten.

De jarenlange samenwerking met de producent Kerkstoel 2000+ (B) heeft er mede voor gezorgd dat alle mogelijke innovaties in dit werk toegepast konden worden.

Opdrachtgever: Bincx

Specialist Tom

Tom
Specialist in betonelementen

Bel met Tom

Met zo'n groot project is het fijn om een partij als Tricon te hebben. Zo hebben wij altijd één aanspreekpunt voor engineering, planning en transport."

Brand van RijnProjectleider Bincx

Diensten

  • Offerte en advies
  • Tekenwerk
  • Levering

Producten

  • Holle wanden